Kota Luosto

Kota L -kiuas on uudistunut, nyt entistäkin parempi kiuas tunnetaan nimellä Kota Luosto. Kestävyyden ja hyvien lölyominaisuuksien lisäksi uudessa Kota Luosto -kiukaassa on säädettävät jalat ja valurautainen lasiluukku tukevalla kahvalla.

Lähes puolen vuosisadan Kota-kiukaat ovat vaalineet suomalaista saunaperinnettä ensiluokkaisella kestävyydellään ja kirpeillä löylyillään. Ahkeralle saunojalle tehty Kota Luosto lämpiää nopeasti pienellä puumäärällä.

Pyöreän muodon ansiosta kiuas on erittäin kestävä ja se voidaan sijoittaa saunaan kuin saunaan. Kota Luostossa on tyylikäs ja kestävä mustaksi emaloitu ylävaippa. Lasinen luukku luo tunnelmaa ja helpottaa tasaisen tulen ylläpitämistä.

Kiuas on saatavana myös ruostumattomalla, hanallisella vaippasäiliöllä varustettuna (VS). Säiliö on asennettavissa niin, että hana saadaan juuri haluttuun kohtaan. Säiliön tilavuus on 30 litraa.

Kota Luosto -kiukaaseen hormiliitäntävaihtoehtoja on kaksi: kiukaan takaa tai päältä. Vesisäiliölliseen Kota Luostoon hormiliitos voidaan tehdä vain kiukaan päältä.

Tekniset tiedot

Kota Luosto
Löylyhuoneen koko8–20 m³
Mitat ja paino
Korkeus75 cm
Säätövara ±1,5 cm
Halkaisija50 cm
Kiukaan paino47 kg
Kivimäärä35 kg
Liitinhormin ulkohalkaisija119 mm
Liitinhormin alareunan korkeus lattiasta55 cm
UlkokuoriMaalattu musta, ylävaippa emaloitu
Tulipesän katon vahvuus10 mm
Suojaetäisyydet
Sivuille30 cm
Eteen50 cm
Ylös128 cm
Taakse35 cm *)

*) mitattuna kiukaan suuluukun korkeudelta

Käyttöohjeet

Käyttö- ja asennusohjeet

Kota Luosto / Inari / Pallas FI, GB, DE, SE, RU

Tutustu myös: