Kiukaan asennus, käyttö ja hoito

Kiukaan asennus ja käyttö

Varmista ennen kiukaan asennusta vaaditut suojaetäisyydet palava-aineisiin rakenteisiin. Suojaetäisyydet vaihtelevat eri kiuasmalleissa, voit tarkistaa omasi kiukaan kyljessä olevasta tyyppikilvestä tai käyttöohjeista. Puulämmitteisen kiukaan eteen suositellaan jätettäväksi 1000mm hoitotilaa. Pohjalla on käytettävä vähintään 70 mm:n betonilaattaa tai Narvi asennusalustaa. Epäselvissä tapauksissa on kysyttävä ohjeita paikalliselta viranomaiselta. Huom! Jos kiuas asennetaan lattialämmityksen päälle, on käytettävä aina Narvi-asennusalustaa.

Kaikissa kiuasmalleissamme, lukuun ottamatta Narvi50-kiuasta ja Aito kertalämmitteisiä kiukaita, liitinhormin savuaukko on sekä kiukaan päällä että takana. Tarpeeton savuaukko suljetaan mukana olevalla kannella. Kiukaan mukana on 20 cm:n yhdyshormi (lukuunottamatta Narvi30 ja Narvi50), jolla voit liittää kiukaan takaa suoraan savuhormiin. Mikäli takaliitäntä ei ole mahdollinen, valmistamiamme yhdyshormeja on saatavana rautakauppojen putkivalikoimista.

Älä työnnä yhdyshormia liian syvälle hormiin, ettei veto esty. Hormin ja yhdyshormin välinen rako on hyvä tiivistää muurausrenkaalla ja vuorivillalla muuriseinän halkeilun estämiseksi. Lämmitä kiuas asennuksen jälkeen kuumaksi maalin ja öljynkäryn poistamiseksi. Järjestä samalla saunan tuuletus. Emme suosittele kiuaskiviksi keveitä kiviä. Lado kivet siten,että suurimmat kivet tulevat kivitilan pohjalle. Älä lado kiviä liian tiiviisti, jotta ilma pääsee kiertämään kivien välistä. Kiuaskivisuositukset eri malleihin löydät täältä.

Kiukaan hoito

Kiuas nuohotaan nuohousluukkujen kautta mahdollisimman usein, etteivät savuputket nokeennu ja veto kiukaassa huonone. Ennen lämmitystä tuhkalaatikko tyhjennetään ja arinan päälle kasautunut tuhka poistetaan, näin vältytään arinan ja tuhkalaatikon ennenaikaiselta vioittumiselta. Kiuaskivet tarkistetaan aika ajoin ja rapautuneet kivet vaihdetaan uusiin. Kiukaaseen kannattaa jättää pieni tuli saunomisen loputtua, jotta sauna kuivuisi.

HYVIÄ LÖYLYJÄ!

Contact us

[contact-form-7 id="6"]